+30 22510 23500
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Μαρκοπούλου 2, Μυτιλήνη, 81100

ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι ιαματικές θερμοπηγές της Λέσβου, είναι γνωστές από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Σήμερα πέντε από αυτές διαθέτουν εγκαταστάσεις και μπορούν να δεχθούν επισκέπτες. Οι ιαματικές πηγές βρίσκονται:

Ιαματικές πηγές Εφταλούς

Με θερμοκρασίες 43,6 – 46,5°C, ενδείκνυται για τη θεραπεία ρευματισμών, αρθριτισμού, ισχιαλγίας, νευραλγίας, ψαμμιάσεως, χολολιθιάσεως, γυναικολογικών και δερματικών παθήσεων.
Tα λουτρά της Eφταλούς είναι από τα ελάχιστα της Ελλάδας όπου επιτρέπονται τα κοινά μπάνια (ανδρών – γυναικών)

Ιαματικές πηγές Λουτρόπολης Θερμής

11km από την Μυτιλήνη.Συστήνονται για την θεραπεία Ρευματισμών, αρθριτισμών, λίθων νεφρού, νοσημάτων ήπατος γυναικολογικών παθήσεων, στειρώσεως, κυκλοφοριακού συστήματος,ισχιαλγίας, πεπτικού συστήματος, δερματικών παθήσεων, αρτηριοσκληρώσεων,πεπτικού συστήματος , οσφυαλγίας, παθήσεως νεύρων κ.ά

Ιαματικές πηγές Πολιχνίτου

Πρόκειται για τις πιο θερμές της Ευρώπης. Είναι χλωρονατριούχες με ραδιενέργεια 1,6-6 μονάδες.Διαθέτει λουτήρες κοινής χρήσης χωριστά για άντρες και για γυναίκες Eίναι θεραπευτικές για ρευματισμούς, αρθρίτιδες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις, ισχιαλγίες, κ.ά.

Θερμοπηγές Άι-Γιάννη Λισβορίου

Βρίσκονται 5 περίπου χιλ. πριν από τον Πολιχνίτο, συνιστώνται για ρευματοπάθειες, δερματοπάθειες, ισχιαλγίες, γυναικολογικές παθήσεις, παραδοντοπάθειες κ.α.
Υπάρχουν χωριστοί λουτήρες για γυναίκες και άνδρες

Θέρμα του κόλπου Γέρας

Βρίσκονται 7 χιλ. έξω από την Μυτιλήνη. Με θερμοκρασία 39,5°C είναι κατάλληλες για θεραπεία ρευματισμών, αρθρίτιδων, γυναικολογικών παθήσεων, νεφρών, πεπτικού συστήματος, χρόνιες εκβάσεις τραυμάτων , χολολιθίασης, ψαμμιάσεως, βρογχίτιδας, ζαχαροδιαβήτου κ.ά.
Διαθέτει λουτήρες κοινής χρήσης χωριστά για άντρες και για γυναίκες καθώς και υπηρεσίες μασάζ

Η περίοδος λειτουργίας τους είναι όλο το χρόνο. Οι ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα με Κυριακή από τις 09:00 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ.